Wie zijn wij?

Jeugd inspireren

We willen de jeugd bewust maken van het feit dat een scheidsrechter meer gewaardeerd moet worden.

Eigen ervaringen

Uit onze eigen ervaringen in het voetbal willen wij dit maatschappelijke probleem oplossen. We hebben namelijk zelf ervaren hoe sommigen scheidsrechters behandeld worden.

Fluiten aantrekkelijk

Veel mensen zeggen dat de scheidsrechter geen sexy job is. Maar wij vinden het tegendeel. Het scheidsrechtersvak is een van de belangrijkste dingen binnen het voetbal.

Wij zijn Referees United, een groep studenten van de Hogeschool Rotterdam die het scheidsrechtersprobleem in het amateurvoetbal in Nederland willen oplossen. Uit onze eigen ervaringen merken wij dat er te veel problemen zijn binnen het scheidsrechtersvak. Een van de grootste problemen is het tekort aan scheidsrechters. Scheidsrechter zijn is namelijk niet echt een sexy job. Tegenwoordig zijn er veel conflicten waar scheidsrechters het slachtoffer van zijn. Dit schrikt mensen af om de uitdaging aan te gaan om het scheidsrechtersvak te betreden.

Referees United wil dit sportieve maatschappelijke probleem oplossen door langs te gaan bij voetbalverenigingen. Het probleem willen wij aanpakken bij de kern. De evenementen die georganiseerd worden op de verenigingen zijn gericht op verschillende doelgroepen. Dit zijn de doelgroepen 8-12 jaar, 13-18 jaar en 18+ met hun ouders en coaches.

De inspiratie waardoor de startup tot stand is gekomen, is voornamelijk afkomstig vanuit het amateurvoetbal. Na onderzoeken en eigen verhalen blijkt dat er nog velen problemen aanwezig zijn op de zaterdag of zondag. Zo is er spraken van agressie en geweld op het veld. Maar ook is een veel voorkomend probleem dat er helemaal geen scheidsrechter aanwezig is. Deze maatschappelijke problemen moeten het voetbal uit, vinden wij van Referees United.

Vind u dit ook een gaaf initiatief? Support ons door te doneren via de knop hieronder