Ondernomen acties

Op 20 maart 2019 heeft het team van Referees United actie ondernomen om naamsbekendheid op te doen. Maar ook om mensen bewust te laten maken van het scheidsrechterprobleem dat aanwezig is in het amateurvoetbal in Nederland. 

Na afloop van de wedstrijd tussen TOGB JO15-1 en Jodan Boys JO15-1, gebeurde er iets naast het veld dat nog nooit eerder is voorgekomen. Toen de nietsvermoedende KNVB-scheidsrechter Kevin van het veld liep werd hij overvallen door een van de studenten van het team van Referees United. Deze had een kort woordje voor de scheidsrechter. Hierna overhandigde hij hem een beker en een certificaat waarop te lezen was ‘Gewaardeerd scheidsrechter door Referees United. Tijdens de overhandiging werden er meerdere confettikanonnen afgeschoten door de andere teamleden van Referees United. Scheidsrechter Kevin vond het leuk om een keer gewaardeerd te worden en vind dat Referees United met een goed initiatief is gekomen. 

Ons concept is meerdere keren getest bij de doelgroep 8-12 jaar. Een van onze test events hebben wij op MVV’27 gehouden. Wij hebben allereerst een korte presentatie gegeven aan de kinderen in combinatie met een quiz. Hierna zijn we snel naar buiten gegaan en hebben we ons gericht op het praktijkgedeelte. Dankzij de testevents hebben wij ons idee verder kunnen aanscherpen.